بر اساس این گزارش، شماره «سینمای خانگی» به معرفی، نقد و تحلیل برخی از جدیدترین فیلمها، سریالها و انیمیشنهای ایرانی و خارجی شبکه نمایش خانگی از قبیل «سنگ اول»، «کلاه پهلوی»؛ «آیینه های روبه رو»، «سنپطرزبورگ» و «رنگ و ترنج» می پردازد.
بخش های مختلف این دوهفته نامه در زیر معرفی و خلاصه ای از آنها نوشته شده است.
ترنج: شبکه سینمای خانگی این روزها، لحظه های آرامی را پشت سر میگذارد! بسیاری از موسسات ویدیو رسانه در حال و هوای تعطیلات نوروزی به سر میبرند و فیلمهای ایرانی کمتر به بازار میدهند و شرکتهای فعال هم مشغول تدارک برای ورود آثار اکران نوروزی سینما به شبکه سینمای خانگی هستند. با این تفاسیر پیدا کردن آثاری با درجه کیفی ب و الف برای نقد بررسی در این شماره کار آسانی نبود. به هر تقدیر در این شماره کما فیالسابق چهار فیلم و یک سریال را بررسی کرده ایم. فیلمهای سنگ اول، آیینه های روبه رو، رنــــگ و ترنج، و البتــــه سنپترزبوگ که پیشنهاد این شماره نشریه سینمای خانگی به شماست. هم چنین سریال کلاه پهلوی را هم بررسی کردهایم و از نقاط ضعف و قوتش گفته ایم.
سنگ اول؛ سنگ قبر
کلاه فرنگی؛ از پاریس تا سامان
آینه های روبرو؛ آینه های زنگارگرفته
سن پطرزبورگ؛ حال و روز زندانی خوشحال
جهان نما: بخش جهان نمای مجله سینمای خانگی کمکم دارد جای خود را میان علاقه مندان به سینمای جهان باز میکند. خوشبختانه بررسی فیلم های روز سینمای جهان و کند و کاو این فیلمها از دریچه نقد، بازخوردهای خوبی از سوی خوانندگان مجله داشته است. همیشه طرفداران سینمای جهان از این گلایه میکنند که معمولا فیلمهایی از آثار سینمای جهان در شبکه سینمای خانگی توزیع میشوند که درجه کیفی پایینی دارند و فیلمهای به روزی نیستند. باید گفت که چندی است موسسات ویدیویی همت کرده اند تا آثار قابل قبولتر در این حوزه را دوبله و تکثیر کنند. سعی ما در این بخش بر این است که در آینده با معرفی فیلمهای نسبتا خوب سینمای جهان هم شما را راضی کنیم و هم شرکتهای ویدیورسانه را ترغیب به تهیه آثار قابل قبول و به روز کنیم.
دنیای نقش ها: مجله سینمایی خانـــگی رنگ و بویی نوستالژیک دارد. به خصوص برای دهه ۶۰ تی ها! در این شماره پنج عنوان انیمیشن را بررسی کردهایم که چهار مورد از آنها برای خیلی ها آشناست و باعث میشود روزهای شگفت انگیز کودکی به یاد آورند. انمیشنهای فوتبالیستها، میکی موس، عصر حجر و تن تن، چهار انیمیشنی هستند که بخشی از دوران کودکی ما با تماشای آنها سپری شده و لحظه های خوشی را برایمان رقم زده است. اما کودکان دیروز که مشتری ثابت این انیمیشن ها بودند، پدران و مادران امروز هستند و کودکانشان مخاطبان امروز این انیمیشنها. برای ما که این مطالب را آماده کردیم، کلی خاطره خوش در ذهنمان نقش بست و البته حسرتهای روزهای از دست رفته را بر دلمان نشاند. مطمئنیم شما هم با خواندن این مطالب لحظات خوبی را پیش رو خواهید داشت.
فانوس: مریلا زارعی را که میشناسید؟ همان بازیگری که با بازی در فیلمهای «چ » و «شیار ۱۴۳ » سر و صدای زیادی به پا کرد و تحسین خیلی ها را برانگیخت. به همین خاطر بخش چهره این شماره مان را به این بازیگر خوب و دوست داشتنی اختصاص دادهایم. هومن حاج عبداللهی هم که حتما معرف حضورتان هست؟ همان پنگول دیروز و یکی از بازیگران اصلی مجموعه پایتخت ۳. در بخش فانوس این شماره به سراغ او رفتهایم و از چند و چون بازی او در این مجموعه پرسیدیم. اما یکی از بخشهای خواندنی این بخش مربوط به معرفی آثار صوتی شبکه سینمای خانگی میشود. پیشنهاد ما به طرفداران موسیقی این است که حتما این صفحه را بخوانند تا با آثار روز موسیقی بیشتر آشنا شوند. در پایان هم اگر تمایل داشتید صفحه نظرسنجی و راهنما را ورق بزنید و ما را از نظرات ارزشمندتان بی بهره مگذارید.
اخبار: هفت جیرانی ادامه دارد!
فريدون جيراني که سابقه سردبيري هفته نامه سينما و برنامه سينمايي هفت را در تلويزيون دارد
فريدون جيراني که سابقه سردبيري هفته نامه سينما و برنامه سينمايي هفت را در تلويزيون دارد، مجله «سي و پنج» را به صورت تصويري با همکاري تيم سابق «هفت» در شبکه نمايش خانگي توزيع می کند. شماره صفر اين مجله تصويري در تيراژ صد هزار نسخه طي روزهاي آينده در سراسر ايران توزيع خواهد شد. شماره صفر اين مجله تصويري موضوع بازيگري را سوژه سرمقاله خود قرار داده و مهدي فخيمزاده ميهمان ويژه اين بخش است. اين مجله در شماره صفر خود گفت و گوهايي ويژه با مسعود کيميايي، داريوش مهرجويي و رضا عطاران دارد.
قسمتهای پایانی «شاهگوش»
چندی پیش رسول نجفیان گفت: «مشغول ضبط قسمتهای آخر سریال شبکه خانگی «شاهگوش» هستیم و من در این کار علاوه بر مشاوره و دستیاری، نقش اوس یونس را هم بازی میکنم.» رسول نجفیان، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در مورد فعالیتهای اخیر خود، اظهار داشت: «به مدت یک سالی است که مشغول کار در سریال شبکه خانگی «شاهگوش» به کارگردانی داوود میرباقری هستم.» مجموعه «شاهگوش» که این روزها جزو مجموعه های پرمخاطب شبکه سینمای خانگی است، از سال گذشته پخش منظم خود را آغاز کرده و هنوز هم به طور منظم توزیع میشود.
تعامل دو رسانه
سریال ساخت ایران از تلویزیون پخش شد. سریال ساخت ایران در ایام نوروز ۹۳ از شبکهآی فیلم هر شب ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه به روی آنتن رفت. ساخت ایران دومین مجموعه محمد حسین لطیفی برای شبکه سینمای خانگی بعد از انصراف او از ساخت فصل سوم قلب یخی بود که در سال های ۸۹ و ۹۰ در شبکه توزیع شد. پخش مجموعه های نمایش خانگی از تلویزیون که برای نخستین بار صورت میگیرد نشان از رابطه و تعامل بین دو رسانه سینمای خانگی و تلویزیون دارد که در این سالها خلاء آن کاملاً احساس میشد.
مرجانه گلچین در یک نقش جدی
مرجانه گلچین بعد از سالها بازی در نقشهای طنز، این بار در یک نقش جدی به نام گیتی در فیلم «واقعیتهای نصفه و نیمه» به کارگردانی روزبه روحیپور به ایفای نقش پرداخته است. با پایان تصویربرداری فیلم ویدئویی «واقعیتهای نصفه و نیمه» به کارگردانی روزبه روحیپور و تهیه کنندگی فرشید فاتحی، کار به مراحل فنی وارد میشود. این فیلم که قرار است از شبکه سینمای خانگی عرضه شود، داستان زندگی زنی به نام گیتی (گلچین) را روایت میکند که با مشکلات متعدد اقتصادی و اجتماعی شوهرش دست و پنجه نرم میکند.
حضور یک سریال مستند در شبکه سینمای خانگی
پروژه مستند آیین هم آوایی با تمرکز بر مداحیهای بومی و سنتی در مناطق مختلف ایران و با به تصویر کشیدن آیینهای مرتبط با ایام محرم که امروزه بین مردم کم رنگ شده است، در ماه محرم سال ۹۲ آغاز شده است.
این مجموعه مستند که با کارگردانی مستند سازان مطرح و جوان سینمای ایران در مراحل پایانی و فنی به سر می برد، به موضوع فوق در۱۰ استان کشور میپردازد که از اهمیت ویژهای در برپایی آیین ها و مداحی در دهه های محرم برخوردارند. مجموعه مستند آیین هم آوایی که از تولیدات مؤسسه رسانه های تصویری است، ماه محرم سال ۹۳، در یک مجموعه ۱۰ قسمتی رونمایی و روانه بازار خواهد شد.
طبقه حساس به شبکه سینمای خانگی می رسد
موسسه هنرنمای پارسیان طی مذاکره و چانه زنی های متوالی موفق به خرید رایت یکی از دو فیلم پرفروش سال ۹۳ شد. به گزارش سایت روزانه های سینمایی به موجب اعلام علی اکبر قائنی نجفی، مدیرعامل موسسه هنرنمای پارسیان، نسخه ویدیویی فیلم سینمایی طبقه حساس خرداد امسال از سوی موسسه هنرنمای پارسیان توزیع خواهد شد. طبقه حساس که جز فیلم های نوروزی بود، بعد از معراجیها دومین فیلم پرفروش اکران نوروزی سینماهای کشور به شمار میرود. طبقه حساس نوشته پیمان قاسم خانی و ساخته کمال تبریزی است و با بازی رضا عطاران در سی و دومین جشنواره فیلم فجر حاضر بود و رضا عطاران سیمرغ جشنواره را به خاطر بازی در این فیلم دریافت کرد.
بعد از تغییر مدیریت موسسه هنرنمای پارسیان طبقه حساس از طریق این موسسه و در پروسه فشرده مذاکرات تجاری خریداری گردیده است. «طبقه حساس» فیلمی کمدی است که فیلمنامه آن توسط پیمان قاسمخانی نوشته شده است و داستان مردی را روایت میکند که بعد از مرگ همسرش او را در یک قبر دو طبقه دفن میکند اما پس از مدتی که سر مزار همسرش میرود، متوجه میشود به اشتباه مرد غریبهای در آن مکان (قبر دیگر) دفن شده است. به محض ورود این فیلم به شبکه سینمای خانگی، به بررسی و تحلیل این فیلم پر حاشیه سینمای ایران خواهیم پرداخت.
بازگشت مرد اول شبکه سینمای خانگی به تلویزیون
مهران مدیری که بعد از قطع همکاریاش با تلویزیون با ساخت سریالهای متعدد به مرد اول شبکه سینمای خانگی تبدیل شده، میگوید که بعد از۶ سال به تلویزیون بر میگردد. مهران مدیری که در روز آغازین سال نو، مهمان ویژه برنامه تحویل سال شبکه سه سیما بود، در ابتدای صحبتهایش بعد از گرفتن تندیس که از سوی مخاطبان شبکه سه به او اهدا شده، گفت: «از همه مردم، به خاطر لطفی که به من داشتند تشکر میکنم و امیدوارم که لایق این محبت مردم باشم و باز برای آنها خدمت کنم.»
او در پاسخ به این پرسش که آیا خودش آدم شوخی است یا خیر، گفت: «من آدم شوخی نیستم و علاقه اولم کار جدی بوده و هست. حتی در چند سال اخیر در آثار جدی مثل «قلب یخی»، «پل چوبی»، و... بازی کردم. من اتفاقی در مسیر طنز افتادم و نمیتوانم الان بین کار جدی و طنز یکی را انتخاب کنم»
مدیری در پاسخ به این پرسش که آیا بار دیگر به تلویزیون برمیگردد یا خیر، گفت: «من در سال ۹۳ به تلویزیون برمیگردم، آن هم به سه دلیل، اول این که من فرزند تلویزیون هستم و آثار مهمام را در تلویزیون ساخته ام، دلیل دوم این که مخاطب شبکه سینمای خانگی با تلویزیون قابل مقایسه نیست و دوست دارم برای مخاطب تلویزیون کار کنم و دلیل آخر این که احساس میکنم، مردم به شدت به خنده و حال خوب نیاز دارند. وقتش است که به تلویزیون برگردم»
یک مصاحبه جنجالی
مدیر عامل موسسه پارس ویدیو در مصاحبه ای با روزنامه «وطن امروز» ریشه اصلی بسیاری از مشکلات شبکه سینمای خانگی را فقدان متولی و مدیریت مستقل در این شبکه دانست. وی در این گفتگو اظهار داشته است: «شبکه سینمای خانگی » متولی خاصی در سازمان سینمایی ندارد و مجموعه ای فرعی به شمار میرود. پیش از این نمایش خانگی اداره کل مستقل داشت و کارهای اداری و دریافت پروانه نمایش به سرعت انجام و پیگیری می شد اما از زمانی که اداره کل حذف شده، این بخش زیر مجموعه ادارات دیگر قرار گرفته است. شبکه قاچاق و ماهواره و سایت ها هم بی حساب و کتاب فعالیت میکنند و بازار نمایش خانگی را تصاحب کرده اند. بازار نمایش خانگی تنها شبیه به یک شو شده است؛ وقتی پوسترهای بزرگ روی شیشه مغازه ها چسبانده میشود اما اکثر فیلمها مرجوع میشود.» در حالی که شبکه سینمای خانگی در هیچ دورهای اداره کل مستقلی نداشته است و آنچه از آن تحت عنوان اداره کل مستقل نمایش خانگی یاد میشود، اداره کل همکاری های سمعی بصری بوده که سه اداره زیر مجموعه داشته و به موضوعات نمایش خانگی موسسات ویدئورسانه و شرکتهای پخش و صدور مجوز استفاده از ماهواره می پرداخته است. البته بخش عمدهای از آن چه به موضوع شبکه خانگی مربوط میشده، در یک اداره کل متمرکز بوده است. نشریه سینمای خانگی به زودی پرونده این موضوع را در دستور کار خود قرار میدهد.
ارسال نظر